فروشگاه داشتن، مثل شرکتداشتن نیست که نیاز به ثبت رسمی داشته باشد. شما کافی است که مجوزهای صنفی لازم را تهیه کنید تا بتوانید فروشگاهی تأسیس کنید و کرکره را بالا بدهید. اما یک جای کار میلنگد!
ممکن است فروشگاه فیزیکی شما در یک جایی از شهر باشد که عبور و مرور خوبی داشته باشد و به همین خاطر مردم از شما خرید کنند و اوضاع کار و کاسبی خوب باشد. اما اگر به هر دلیلی نیاز به تغییر مکان شد و به جایی رفتید که مثل جای قبلی عبور و مرور نداشت، چه میشود؟ هیچکدام از افرادی که قبلا از شما خرید کردهاند و مشتری شما بودهاند، الان شما را نمیشناسند که بخواهند از شما خرید کنند. اینجا مفهوم برندسازی و مدیریت برند مطرح میشود.
برند چیست؟
برند یعنی شما بتوانید خود را برای مشتری ماندگار کنید. این ماندگاری علیالظاهر به وسیله لوگو و هویتهای بصری فیزیکی شما انجام میشود ولی در اصل آن حسی است که مشتری با خرید از شما پیدا کرده است.
او حالا آن را با لوگو و هویت فیزیکی شما پیوند داده است و از آن به بعد هر کجا آن لوگو را دید یاد حسی که بعد از خرید از شما پیدا کرده، میافتد. اگر این حس خوب باشد که خوش به حال شما و جیب شما و اگر این حس بد باشد که هیچی!
حالا یک سوال مهم! اگر شما یک نام و لوگوی خوب برای فروشگاهتان انتخاب کردید و برای این برند هزینه هم کردید
، اما با خبر شدیدکه یک فروشگاه دیگر هم برند شما را استفاده کرده است، چه میشود؟ پاسخ این است که همه چیز خراب میشود. برای همین راهحل این است که اگر برای فروشگاه خود برندی را ایجاد کردهاید، حتما آن را ثبت کنید.
این اهمیت، زمانی بیشتر میشود که شما سراغ کسب و کار اینترنتی رفته باشید. در فروشگاههای اینترنتی، مشتری چندین برابر فروشگاههای فیزیکی نیاز به اعتماد کردن به شما دارد و اگر شما را نشناسد، به شما اعتماد نمیکند و در نتیجه از شما خرید نمیکند. مشتری باید برندتان را بشناسد و از آن خرید کرده باشد که بتواند خیالش از بابت شما راحت شود و رقم خریدهایش را بالا ببرد. بدون ایجاد برند برای فروشگاه اینترنتیتان، خیلی منتظر مشتری و فروش و پول و … نباشید.
پس اگر برای فروشگاه خود برندی را ایجاد کردید، حتما آن را ثبت کنید.
نکات ثبت برند فروشگاه
انتخاب نام برای خدمات از اهمیت خاصی برخوردار است و دارای قوانین مشخصی است؛ اینکه باید نامی انتخاب کنید که تکراری نباشد، قبلا ثبت نشده و دارای نام ارگان دولتی یا اسامی عام نباشد؛ وقتی که آن را میشنویم دارای صدای لذتبخش باشد و اهانت آمیز نباشد و طبق قوانین و اصول شرعی کشور تعیین گردد. برند، هم به صورت لاتین و هم به صورت غیرلاتین به ثبت میرسد و با ثبت آن دیگر کسی نمیتواند از نام شما سوء استفاده کند که اگر بکند، شما میتوانید از قانون برای مجازات او استفاده کنید.
مدارک مورد نیاز برای ثبت برند
۱- تکمیل دو نسخه اظهارنامه علامت
۲- مدارک هویت متقاضی (اشخاص حقیقی: کپی شناسنامه و کارت ملی، اشخاص حقوقی: آخرین روزنامه رسمی ، تصویر شناسنامه و کارت ملی صاحبان امضاء)
۳- مدارک نماینده قانونی: در صورتی که تقاضا توسط نماینده قانونی ( وکیل، دارنده یا دارندگان حق امضاء برای اشخاص حقوقی و …) به عمل آید مدارک آن ضمیمه گردد.
۴- ده نمونه گرافیکی با تصویر از علامت درخواست حداکثر در ابعاد ۱۰×۱۰ سانتی متر
۵- در صورت سهبعدی بودن علامت، ارائه علامت به صورت نمونه گرافیکی یا تصویر دو بعدی، به نحوی که از شش زاویه متفاوت تهیه و در مجموع یک نمونه واحد را تشکیل دهند.
۶- ارائه مدارک دال بر فعالیت در رشته مربوط به عنوان مثال: جواز اعلامیه تاسیس از صنایع یا پروانه بهرهبرداری صنایع یا پروانه ساخت. وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی یا پروانه کسب و…
۷- استفاده از حق تقدم: در صورتی که متقاضی یا متقاضیان ثبت بخواهند به استناد تقاضای ثبت خارج از کشور از مزایای حق تقدم (حداکثر تا ۶ ماه) استفاده نمایند می بایست مدارک مربوطه به حق تقدم را همزمان با تسلیم اظهارنامه یا حداکثر ظرف مدت ۱۵روز از آن تاریخ تسلیم نمایند.
با استفاده از قابلیت جستجوی پیشرفته در سامانه رسمیو میتوانید برندها را جستجو و مورد تحلیل قرار دهید.