Search
Close this search box.

آیا حتما نیاز به ثبت شرکت است؟

اگر کسی به شما گفت که بدون ثبت شرکت اصلا نمی‌شود، به حرفش اعتنا نکنید! بدون شرکت هم می‌شود کار کرد و فعالیت اقتصادی کرد، اما اگر تصمیم گرفتید، شرکت تأسیس نکنید و فعالیت‌تان را پیش ببرید، به این چند نکته توجه کنید:

اگر شما شرکت نباشید:

شرکت
ثبت شرکت

۱. توانایی تعامل مالی نخواهید داشت. چرا؟ چون از لحاظ همه شرکت‌های داخلی و خارجی، تا زمانی که شما شرکت نیستید، اصلا انگار نیستید. آن‌ها نه می‌خواهند با کسی که به صورت قانونی ثبت رسمی نشده است فعالیت کنند، نه حتی اگر بخواهند این کار را بکنند، خواهند توانست! چون طبق قانون، باید همه تراکنش‌های مالی شرکت‌ها رصد شود و اگر با غیر از شرکت کار کنند، این رصد امکان‌پذیر نیست و برایشان ایجاد مشکل خواهد کرد. مگر اینکه حجم این تعامل مالی اینقدر پایین باشد که قابل توجه نباشد. 

۲. دیگران تمایلی به برقراری ارتباط مالی با شما نخواهند داشت. چرا؟ چون شما هر لحظه می‌توانید همه چیز را فراموش و انکار کنید و آب شوید و در زمین بروید و دست آن‌ها هم به هیچ‌جا بند نیست. نه آدرس ثبت‌شده‌ای، نه فروشگاهی و نه هیچ‌چیز دیگر که قابل رهگیری باشد. بنابراین شرکت‌ها تمایل دارند با جایی کار کنند که بتوانند از آن پیگیری داشته باشند. 

۳. هر اتفاقی که برای حوزه کاری شما بیفتد، مسئولیتش با شماست و همه بار را باید یک تنه از روی زمین بردارید. ولی اگر شرکت تأسیس کنید، این مسئولیت بین شما و دیگر اعضای هیئت مدیره شما تقسیم می‌شود. حتما شما هم قبول دارید که هر چقدر بار کمتری روی دوش شما باشد، با سرعت بهتر و به میزان بیشتری می‌توانید حرکت کنید.

مزایای ثبت شرکت

زمانی که شما شرکت خود را ثبت می‌کنید، به خود وجاهت قانونی می‌دهید و به همه اعلام می‌کنید که من به صورت رسمی و قانونی وارد این حوزه فعالیت شده‌ام و اگر بتوانید محصول یا خدمتی قابل قبول و با شرایط مناسب عرضه کنید، حتما مشتری‌های خود را پیدا می‌کنید. 

شما با ثبت شرکت‌تان:

۱. اگر بتوانید خوب کار کنید، به مرور زمان برای شرکت خود سابقه خوبی را ایجاد می‌کنید و اگر در مدت فعالیت‌تان، بازاریابی خوبی هم انجام داده باشید، هر روز تعداد مشتریان شما و به تبع آن، میزان سرمایه شما بیشتر می‌شود. 

۲. می‌توانید علاوه بر حمایت‌های قانونی، از شرایط بیمه هم استفاده کنید. تا زمانی که شرکت رسمی نیستید، نمی‌توانید خود را بیمه کنید (البته در حال حاضر بیمه خویش‌فرما وجود دارد ولی شرایط و مزیت‌های بیمه شرکتی را ندارد). اما اگر ثبت رسمی شوید، قابلیت بیمه کردن همه اعضا از جمله خودتان را دارید و می‌توانید از مزیت‌های آن استفاده کنید. 

ضمن اینکه اگر بخواهید تعاملات بین‌المللی تجاری نیز داشته باشید و وارد این حوزه شوید، حتما نیاز به ثبت رسمی دارید.

البته ثبت شرکت‌، سختی‌هایی هم دارد که باید به آن‌ها توجه کرد. مثلا شما باید مرتب و منظم مالیات بدهید، شما باید همه افرادی که در شرکت‌تان کار می‌کنند را بیمه کنید، برای محل استقرار خود یک مکان رسمی را در نظر بگیرید و با فوت و فن قانون کار و قوانین مربوط به شرکت‌ها آشنا شوید. اما در نهایت این شما هستید که با در نظر گرفتن همه این موارد،‌ می‌توانید تصمیم بگیرید که ثبت شرکت به نفع حوزه کاری شما هست یا خیر.