مهر مادر، بیسکوییت مادر!

مهر مادر، بیسکوییت مادر!

فهرست مطالب

بیسکوییت مادر سال‌های سال و برای نسل‌های مختلف ایرانیان یادآور دوران کودکی و خاطرات شیرین آن است. سالم بودن این بیسکوییت در کنار نرم بودن آن، در دوره‌های مختلف طرفداران خاص خود را پیدا کرده است و باعث شده نه تنها کودکان، بلکه بزرگ‌سالان هم به آن علاقه‌مند شوند. بیسکوییت مادر را شرکت «ویتانا» تولید می‌کند؛ شرکتی که سابقه‌ای بسیار طولانی در صنایع غذایی دارد و نخستین شرکتی است که در ایران به شکل صنعتی بیسکوییت تولید کرده است. در این گزارش مروری بر تاریخچه شرکت «ویتانا»، بنیان‌گذار و مسیر رشد آن خواهیم داشت و نگاهی هم به داده‌های آن در «رسمیو» می‌اندازیم. 

“مهر مادر، شیر مادر، بیسکوییت مادر؛ نمادی از سلامت و خاطرات شیرین دوران کودکی.”

دغدغه‌های خوشمزه آقای دکتر

رضا تهرانچی سال ۱۳۰۲ در کاشان متولد شد، تحصیلات ابتدایی را در مشهد گذراند و مقطع متوسطه را در دارالفنون تهران سپری کرد. در سال ۱۳۲۰ و بعد ازگرفتن دیپلم، تحصیل در رشته دندانپزشکی دانشگاه تهران را آغاز کرد و در سال ۱۳۲۷ مطب خود را در چهارراه مختاری تهران راه‌اندازی کرد. اما این تنها دغدغه دندان‌پزشک جوان نبود.

تهرانچی به علم تغذیه علاقه‌مند بود و کتابی با موضوع روش‌های مختلف تغذیه و طول عمر، از دکتر هاوزر آمریکایی تأثیر ویژه‌ای بر او گذاشت. به همین خاطر تولید نوعی بیسکوییت بر اساس فرمول دکتر هاوزر را آغاز کرد؛ بیسکوییتی سالم که متشکل از ملاس و جوانه گندم است. تهرانچی این بیسکوییت دست‌ساز را به قنادی‌های دو محله امیریه و بهارستان فروخت و سپس در سال ۱۳۳۵ تصمیم گرفت جدی‌تر به این کار بپردازد. او در آن سال کارخانه «ویتانا» را در امیریه تهران راه‌اندازی کرد؛ جایی که امروز یک منطقه پرجمعیت شهری است اما در آن زمان به قدری خلوت بود که می‌شد در آن یک کارخانه صنعتی تأسیس کرد!

رضا تهرانچی همراه با برادرش راهی آلمان و انگلستان شد و دستگاه‌های مورد نیاز برای تولید صنعتی بیسکوییت را خریداری کرد. سال ۱۳۳۷ برای اولین بار در ایران بیسکوییت تولید شد و دقیقاً در همین سال بود که شرکت «ویتانا» به طور رسمی به ثبت رسید. 

خط تولید مهر مادری!

«ویتانا» در آن زمان تبلیغات گسترده‌ای روی اولین و مهم‌ترین محصولش یعنی بیسکوییت مادر انجام داد و تکیه اصلی این تبلیغات، سالم بودن این محصول و کارکردی بود که برایش به عنوان مکمل غذایی کودکان قائل شدند. انتخاب شعار تبلیغاتی «مهر مادر، شیر مادر، بیسکوییت مادر» هم به شکل گیری بهتر چنین تصویری کمک کرد. نکته مهم در این مسیر، انتخاب نوع شرکت بود که برای «ویتانا»، تبدیل شدن به یک شرکت سهامی خاص در سال ۱۳۳۷ تاثیر زیادی در رشد و موفقیت آن داشت.

«ویتانا» مدعی بود کودکان بالای 6 ماه می‌توانند در کنار شیر مادر از بیسکوییت مادر به عنوان مکمل غذایی استفاده کنند. برادران تهرانچی اعتقاد داشتند باید بیسکوییتی تولید کرد که به راحتی با دندان شکسته شود و با آب دهان نرم شود. نکته‌ی جالب اینجاست که این ویژگی بیسکوییت مادر همچنان بعد از گذشت بیش از 6 دهه است. «ویتانا» برای نخستین بار روی بیسکوییت‌هایش تاریخ مصرف ثبت کرد.

از آن پس و با مشاهده تجربه «ویتانا»، موسسه استاندارد ایران تصمیم گرفت شرکت‌های صنایع غذایی را ملزم کند که روی محصولاتشان تاریخ مصرف درج کنند. به مرور تنوع محصولات «ویتانا» از بیسکوییت مادر فراتر رفت و محصولاتی مانند نان سوخاری و بیسکوییت پتی‌بور نیز تولید کرد. با وقوع انقلاب اسلامی، برادران تهرانچی از ایران مهاجرت کردند و «ویتانا» به شرکت سهامی البرز از زیرمجموعه‌های بنیاد پانزده خرداد واگذار شد. این شرکت به فعالیت خود ادامه داد تا اینکه در سال ۱۳۸۵ اتفاق تلخی رخ داد و موقتاً تعطیل شد. این برای شرکتی که زمانی اصلی‌ترین تولیدکننده بیسکوییت ایران بود، یک فاجعه مدیریتی به حساب می‌آمد. بعد از ۱۸ ماه این مجموعه به بخش خصوصی واگذار شد و از سال ۱۳۸۷ فصل تازه‌ای از فعالیت خود را آغاز کرد که تاکنون هم ادامه دارد. 

بیسکوییت مادر

 

افزایش گستره تولید محصولات مادر و کودک

شرکت «ویتانا» بیش از ۱۳۱ میلیارد تومان سرمایه ثبتی دارد و ۴۸۱ محصول تولید می‌کند. در حال حاضر رضا صحرایی رییس هیئت‌مدیره و محمدرضا فخرالدینی مدیرعامل این شرکت هستند.

«ویتانا» سه شرکت مادر و ۱۱ شرکت زیرمجموعه دارد که به عنوان مثال شرکت «غنچه پرور» یکی از آنهاست. این شرکت به شکل تخصصی غذای کودک و محصولات دیگری مانند پودر کیک و پودر ژله تولید می‌کند.

شرکت «فروشگاه‌های زنجیره‌ای مشتریان برتر تیبا» دیگر زیرمجموعه «ویتانا» محسوب می‌شود که سال 1394 راه‌اندازی گردیده و باز هم به حوزه مادر و کودک مربوط است. این فروشگاه‌ها برای عرضه کلیه مایحتاج مادران باردار و کودکان کمتر از ۱۰ سال مانند انواع لباس راحتی، وسایل بهداشتی، ملزومات سیسمونی نوزاد و… است. شرکت «ویتانا» چند کارخانه برای تولید محصولاتش دارد که این کارخانه‌ها در آبیک قزوین، لارستان فارس و هفت کیلومتری غرب تهران قرار دارد. بیسکوییت به عنوان اصلی‌ترین محصول شرکت «ویتانا» بیشترین ظرفیت تولید این مجموعه را در اختیار دارد. مجموع ظرفیت تولید بیسکوییت در کارخانه‌های «ویتانا» بالغ بر ۶۴ هزار تن است. همچنین مجموع ظرفیت تولید انواع ویفر ۱۸ هزار و ۵۰۰ تن و ظرفیت تولید انواع کراکر ۶ هزار تن است.

بیشتر بخوانید : از صاحب برند میهن چه می‌دانید؟

نتیجه‌گیری

بیسکوییت مادر نه تنها یک محصول غذایی محبوب، بلکه بخشی از فرهنگ و خاطرات نسل‌های مختلف ایرانی است. این محصول که با هدف ایجاد یک تغذیه سالم برای کودکان طراحی شد، توانست جایگاه ویژه‌ای در دل مردم پیدا کند و به یکی از برندهای ماندگار صنعت غذایی ایران تبدیل شود. شرکت «ویتانا» با تاریخچه‌ای غنی و نوآوری‌های مستمر، توانسته است همچنان در بازار رقابتی صنایع غذایی پیشرو باشد. از ثبت تاریخ مصرف برای اولین بار روی بیسکوییت‌ها تا تولید محصولات متنوع، همه نشان‌دهنده تعهد این شرکت به کیفیت و سلامت مصرف‌کنندگان است.

سوالات متداول

بیسکوییت مادر توسط شرکت «ویتانا» تولید می‌شود؛ شرکتی با سابقه طولانی در صنایع غذایی ایران که اولین تولیدکننده صنعتی بیسکوییت در کشور است.
سالم بودن، نرم بودن و مناسب بودن برای کودکان و بزرگ‌سالان از ویژگی‌های بارز بیسکوییت مادر است. این محصول به راحتی با دندان شکسته می‌شود و با آب دهان نرم می‌شود.
بله، شرکت «ویتانا» مدعی است که کودکان بالای 6 ماه می‌توانند در کنار شیر مادر از بیسکوییت مادر به عنوان مکمل غذایی استفاده کنند.
شرکت «ویتانا» در سال 1335 توسط رضا تهرانچی تأسیس شد و در سال 1337 به طور رسمی به ثبت رسید.
علاوه بر بیسکوییت مادر، محصولات دیگری مانند نان سوخاری، بیسکوییت پتی‌بور، پودر کیک و پودر ژله نیز توسط «ویتانا» تولید می‌شوند.
[automatic_generate_schema_article]
مطالب مرتبط
سامانه بهین یاب

سامانه بهین یاب چیست؟

برند زمزم

برند زمزم؛ روایت هفت دهه طعم و خاطره

پارس؛ از کار در «تجارت‌خانه‌ی پدری» تا عنوان «پدر صنایع خانگی ایران»

پارس؛ از کار در «تجارت‌خانه‌ی پدری» تا عنوان «پدر صنایع خانگی ایران»

مسدود شدن لینک‌های مستقیم روزنامه رسمی

مسدود شدن لینک‌های مستقیم روزنامه رسمی؛ محدودیتی که شفافیت اطلاعات را تهدید می‌کند

اخذ مجوز شرکت کارگزاری

راهنمای جامع اخذ مجوز شرکت کارگزاری: الزامات، مراحل و چالش‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *