Search
Close this search box.

مهمان طبیعت باشید؛ بررسی اطلاعات برند «طبیعت» در سامانه رسمیو

مهمان طبیعت باشید؛ بررسی اطلاعات برند «طبیعت» در سامانه رسمیو

«طبیعت» یکی از برندهای پرطرفدار حوزه مواد غذایی است که به ویژه در دو سال اخیر تمرکز ویژه‌ای بر تبلیغات داشته است. حضور پررنگ در آگهی‌های بازرگانی صداوسیما و تبلیغات محیطی و شهری باعث شده این برند در مدت کوتاهی به جایگاه قابل توجهی دست پیدا کند. در این گزارش به معرفی و بررسی داده‌های منتشرشده این شرکت در «رسمیو» می‌پردازیم.

آغاز با ۱ میلیون تومان!

شرکت «طبیعت سبز پارس کهن» در سال ۱۳۹۱ و در آن زمان با عنوان «طبیعت سبز میهن» تأسیس شد، در سالی که مدت‌زمان زیادی از آغاز به کار بسیاری از رقبایش گذشته بود. «تولید، خرید، فروش، صادرات و واردات کلیه کالاهای مجاز بازرگانی» به عنوان زمینه فعالیت این شرکت تعیین شد و ابوالفضل پایداری به عنوان رییس هیئت‌مدیره و محمد مختاریانی به عنوان مدیرعامل شرکت معرفی شدند. نکته جالبی که در آگهی تأسیس شرکت به چشم می‌خورد، آغاز به کار آن با سرمایه اندک یک میلیون تومان است. سرمایه‌ای که حالا و پس از نزدیک به ۹ سال فعالیت مستمر «طبیعت»، به ۲۲۵ میلیارد تومان رسیده است. این شرکت از نوع مسئولیت محدود است، به این معنا که هر یک از شرکا فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت، مسئول قروض و تعهدات شرکت است.

موادغذایی طبیعت

جنجال بر سر تراریخته

در حال حاضر برنج، روغن، چای، تن ماهی و رب گوجه‌فرنگی مهم‌ترین محصولات «طبیعت» در بازار است و این شرکت مجموعا هزار و ۱۶۳ محصول گوناگون دارد. روغن جامد تصفیه‌شده مخلوط با ظرفیت تولید ۷۸ هزار تن، روغن سرخ‌کردنی مخلوط با ظرفیت تولید ۷۰ هزار تن و روغن مایع آفتابگردان با ظرفیت تولید ۷۰ هزار تن عمده‌ترین محصولات «طبیعت» را تشکیل می‌دهند. در اواخر سال ۹۸ این شرکت در تبلیغات تلویزیونی و شهری بر غیرتراریخته بودن محصولاتش تاکید کرد. این اقدام سبب مطرح شدن دوباره بحث‌ها و جدل‌هایی شد که پیش از آن حول و حوش محصولات کشاورزی تراریخته وجود داشت. برخی اعتقاد دارند استفاده از خوراکی‌هایی که بذر آنها دستخوش تغییرات ژنتیکی شده است، سلامت انسان را تهدید می‌کند و برخی دیگر نیز از جنبه زیست‌محیطی نگرانی‌هایی دارند و از این زاویه با تراریخته مخالفت می‌کنند. در نهایت سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت به این موضوع وارد شد و با ارسال نامه‌ای به شرکت «طبیعت»، خواستار توقف پخش تبلیغات محصولات غیرتراریخته این شرکت به دلیل «وارد کردن آسیب جدی و جبران‌ناپذیر بر تولید و فعالیت سایر کارخانجات و تولیدکنندگان محصولات غذایی» شد.

یوروی جهانگیری!

یکی از اقدامات جنجال‌برانگیز دولت دوازدهم، دونرخی کردن ارز و اختصاص ارز با نرخ پایین‌تر از بازار به صنعتگران، تولیدکنندگان، واردکنندگان و… بود. شرکت «طبیعت» نیز تا کنون در پنج مقطع زمانی ارز دولتی دریافت کرده که این ارزها در یک نوبت لیر ترکیه و در چهار نوبت دیگر یورو به قیمت چهار هزار و ۸۶۱ تومان بوده است. مجموع ارز دریافتی این شرکت تا کنون به بیش از سه هزار و ۳۵۴ میلیارد تومان رسیده است که این میزان ارز دریافتی با توجه به زمینه فعالیت «طبیعت» که به شکل مستقیم با تأمین کالاهای اساسی مردم در ارتباط است، توجیه‌پذیر به نظر می‌رسد. البته با توجه به اختصاص این میزان ارز، آشفتگی بازار و کمبود توزیع به ویژه در کالاهایی مانند روغن کمی عجیب است. هر چند که در ایجاد این وضعیت، نمی‌توان هیچ شرکتی را به تنهایی مقصر دانست.

خروج آقای رییس

کارخانه شرکت «طبیعت» در زرندیه استان مرکزی قرار دارد و برندهایی مانند «هایلی»، «بخشایش»، «پادنیا» و «دستاورد» نیز زیرمجموعه شرکت «طبیعت سبز پارس کهن» هستند و «طبیعت» از شیوه‌ای که در برخی شرکت‌های خارجی رایج است، بهره می‌برد. آخرین آگهی‌ای که از این شرکت در روزنامه رسمی منتشر شده است، به بهمن ماه ۱۳۹۹ باز می‌گردد که محتوای آن، دریافت سهم‌الشرکه توسط ابوالفضل پایداری به مبلغ ۴۵۰ میلیارد تومان و خروج از شرکت است. البته نام او همچنان در سایت «طبیعت» به عنوان رییس هیئت‌مدیره باقی مانده است و دریافت سهم‌الشرکه به معنای خارج شدن از هیئت‌مدیره شرکت نیست.

برنجش خوشمزه‌تره!

نکته جالبی که شاید بسیاری از آن بی‌اطلاع باشند، ارتباط نزدیک شرکت «طبیعت» با برند مشهور لبنیات و بستنی یعنی «میهن» است. ابوالفضل پایداری رییس هیئت‌مدیره «طبیعت» فرزند ایوب پایداری بنیان‌گذار شرکت «میهن» است و البته نایب‌رییس هیئت‌مدیره «میهن» نیز هست. به نظر می‌رسد این دو شرکت به نوعی تقسیم‌بندی حوزه‌های کاری رسیده‌اند و «طبیعت» برای تولید و توزیع کالاهایی ایجاد شده که پیش از این «میهن» به آن وارد نشده بود و بازار کالاهای اساسی را هدف گرفته است. اقدام هوشمندانه‌ای که باعث می‌شود هویت «میهن» هم خدشه‌دار نشود و همچنان به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان بستنی و لبنیات در میان مردم شناخته شود.