استعلام کد اقتصادی، تنها با ۳ کلیک + آپدیت ۱۴۰۳

فهرست مطالب

هر شخص حقیقی یا حقوقی که دارای فعالیت اقتصادی است باید یک کد ۱۲ رقمی تحت عنوان کد اقتصادی دریافت کند. این کد اعتباربخشی شرکت است و نشان‌دهنده آن است که شرکت موردنظر به‌صورت قانونی مشغول به فعالیت است، همچنین به‌واسطه کد اقتصادی صاحبان شرکت، از مزایای مختلفی برخوردار خواهند شد.

تعیین کد اقتصادی برای فعالان تجاری یکی از راه‌های موثری است که با استفاده از آن نظم اقتصادی مطلوبی ایجاد شده است. لذا استعلام و دریافت کد اقتصادی برای بازرگانان، شرکت­‌ها و مؤسسات اقتصادی از مهم‌ترین کارها به شمار می‌آید. اگر مایل هستید تا با نحوه دریافت و استعلام کد اقتصادی آشنا شوید، این مطلب از رسمیو را تا انتها دنبال کنید.

“کد اقتصادی به‌عنوان یک شناسه قانونی برای شرکت‌ها و افراد حقیقی در تمامی معاملات و فعالیت‌های تجاری، از اهمیت بالایی برخوردار است. دریافت این کد نه تنها موجب شفافیت بیشتر در امور مالیاتی می‌شود، بلکه فعالیت‌های اقتصادی را در چارچوب قوانین سازمان مالیاتی کشور قرار می‌دهد.”
– سازمان امور مالیاتی

کد اقتصادی چیست؟

کد اقتصادی در واقع کدی است که با دریافت آن تمامی فعالیت‌های اقتصادی و تبادلی یک شرکت جنبه قانونی پیدا خواهد نمود. با استفاده از این کد شرکت‌ها قادر به ترتیب پرونده مالیاتی، دریافت کارت بازرگانی اختصاصی، حضور در تمامی مزایده‌ها و مناقصه‌های دولتی، پیگیری امور صادراتی و وارداتی و نیز صدور فاکتور می‌گردند. به طور کلی به‌واسطه کد اقتصادی یک شرکت مشمول حمایت­‌های قانونی دولت خواهد شد. لازم به ذکر است تمامی شرکت­‌ها بعد از ثبت شرکت، تا دو ماه فرصت داشته تا نسبت به دریافت کد اختصاصی خود اقدام کنند.

برای افراد دارای کد اقتصادی در اداره مالیاتی حوزه آن‌­ها، پرونده تشکیل خواهد شد. به‌نوعی از کد اقتصادی به‌منظور احراز هویت افراد استفاده می‌شود. صدور این کد از سوی سازمان امور مالیاتی صورت گرفته و افراد با در اختیار داشتن این کد، می‌توانند به‌صورت قانونی به فعالیت‌ پرداخته و معاملات خود را انجام دهند. 

در حال حاضر برای دریافت این شناسه، می‌توان به‌صورت اینترنتی اقدام نمود. کافی است افراد واجد شرایط به سایت سازمان امور مالیاتی مراجعه کرده و از طریق گزینه ثبت‌نام الکترونیک نسبت به دریافت کد اقتصادی اقدامات لازم را انجام دهند.

تخصیص شماره اقتصادی جدید به فعالان اقتصادی در سال ۱۴۰۱

طبق آخرین آیین‌نامه منتشر شده قانون مالیات‌های مستقیم، این سامانه از ابتدای مهرماه سال ۱۴۰۱ اقدام به تخصیص شماره اقتصادی جدید به فعالان حوزه نموده است.

بر این اساس مؤدیان مالیاتی از ابتدای مهرماه مکلفند در صورتحساب های فروش کالا و ارائه خدمات، قراردادها و سایر اسناد مشابه، شماره اقتصادی جدید خود و خریدار را درج نمایند. شماره اقتصادی اختصاص یافته به مؤدیان مالیاتی به شرح زیر است:

اشخاص حقوقی: شناسه ملی ۱۱ رقمی اشخاص حقوقی تخصیص یافته از سوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور

اشخاص حقیقی: شماره ملی شخص حقیقی به اضافه سه رقم شناسه پرونده مالیاتی تخصیص یافته از سوی سازمان امور مالیاتی کشور

برای استعلام کد اقتصادی یا شناسه‌ملی شرکت‌ها، روی رسمیو کلیک کنید

 

هنگام مذاکره و انعقاد قرارداد با یک شرکت بازرگانی،  پیش از هر چیزی برای اطمینان از معتبر بودن کد اقتصادی آن می‌­توانید وارد سامانه مربوطه شده و این موضوع را به‌راحتی استعلام بگیرید. به کمک ابزار پروفایل شرکت‌ها در سامانه رسمیو، اطلاعات ثبتی و رسمی تمامی شرکت‌های ثبت شده در ایران، در دسترس شما خواهد بود.

باتوجه‌ به آن که در هر معامله‌ای شناخت طرفین از هم بسیار حائز اهمیت است به کمک استعلام کد اقتصادی، می‌توان اطمینان اولیه را برای دو طرف قرارداد ایجاد کرد. همچنین دریافت کد اقتصادی توسط شرکت‌ها و نیز اشخاص حقیقی در ابعاد گسترده‌تر زمینه ساز بهبود عملکرد سیستم مالیاتی در روند دریافت مالیات می‌گردد.

بهترین زمان دریافت کد اقتصادی

بعد از به ثبت رساندن شرکت، شما می‌توانید طی دو ماه اقدام به دریافت کد اقتصادی نمایید. هر چند که بهترین زمان برای دریافت کد اقتصادی، بلافاصله بعد از ثبت شرکت است. چرا که تا هنگامی که موفق به کسب کد اقتصادی نشده باشید امکان انجام فعالیت اقتصادی برای شما وجود نخواهد داشت و به همین دلیل باید برای آغاز فعالیت، زودتر کد اقتصادی خود را دریافت نمایید.

دریافت کد اقتصادی چه مزیتی دارد؟

اگر چه دریافت کد اقتصادی امری لازم و ضروری است، اما دریافت آن مزایای بسیاری برای افراد، شرکت‌ها و جامعه در پی خواهد داشت. از مزایای دریافت کد اقتصادی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. کد اقتصادی یک مجوز به‌منظور انجام فعالیت‌های اقتصادی اشخاص حقیقی و حقوقی است و با در اختیار داشتن این کد، افراد ملزم به فعالیت در چارچوب قوانین سازمان امور مالیاتی کشور هستند و به این شکل از فعالیت‌های ناسالم جلوگیری می‌شود.
  2. به کمک کد اقتصادی، تمامی افراد به‌صورت عادلانه و منصفانه مالیات پرداخت خواهند کرد.
  3. در سازمان امور مالیاتی با استفاده از کد اقتصادی امکان شناخت واحدهای اقتصادی وجود خواهد داشت.
  4. به‌منظور دریافت کارت بازرگانی و انجام معاملات، از کد اقتصادی استفاده می‌شود.
  5. کد مالیاتی به شفافیت مالیاتی کمک نموده و از قاچاق کالا و پول‌شویی جلوگیری می‌کند.
  6. بررسی و رهگیری اطلاعات یک شرکت، به‌راحتی با استفاده از کد مالیاتی آن امکان‌پذیر است.
  7. در سازمان مالیاتی، افراد با کد اقتصادی خود شناخته شده و به‌نوعی این کد برای آن­ها حکم شماره شناسایی را خواهد داشت.
  8. شرکت‌ها یا بنگاه‌های اقتصادی، به‌واسطه برخورداری از کد اقتصادی قادر به انجام امور مالیاتی خواهند بود.
  9. سازمان امور مالیاتی با استفاده از کد اقتصادی به‌راحتی امکان بررسی و کنترل وضعیت مؤدیان را خواهد داشت.
  10. با استفاده از کد اقتصادی راحت‌تر می‌توان اموری چون ارزیابی دفاتر قانونی، پلمب دفاتر، ارزیابی صورت‌حساب، فاکتورهای صادره و غیره را انجام داد.

راهنمای قدم به قدم استعلام کد اقتصادی در رسمیو

با توجه به اینکه معمولا انجام امور اداری در ادارات دولتی، زمان زیادی را به خود اختصاص می‌دهد، پیشنهاد می‌کنیم برای مشاهده اطلاعات مربوط به هر شرکت به صورت یکجا و طبقه‌بندی شده، وارد سامانه رسمیو شوید. برای آموزش نحوه جستجو مقاله “جستجو در رسمیو” را مطالعه کنید.

در مرحله بعد برای مشاهده اطلاعات مربوط به هر شرکت لازم است نام رسمی شرکت مورد نظر را در کادر جستجو که در تصویر زیر قابل مشاهده است وارد نمایید:

سایت رسمیو

سپس می‌توانید با مشاهده لیست کامل شرکت‌های مرتبط با عبارت جستجو شده، شرکت مورد نظر را انتخاب کنید:

سرچ در رسمیو

در ادامه با مراجعه به بخش اطلاعات پایه تمامی اطلاعات ثبتی شرکت مورد نظر مانند تاریخ تاسیس، نوع شرکت، شماره ثبت، کد اقتصادی و غیره  قابل مشاهد است:

چه اموری بدون کد اقتصادی امکان‌پذیر نیستند؟

به‌طورکلی افراد در انجام فعالیت‌های اقتصادی، بدون در اختیار داشتن کد اقتصادی، محدودیت‌های بسیاری خواهند داشت. در ادامه ۶ مورد از کارهایی که بدون کد اقتصادی نمی‌توان انجام داد آورده شده‌اند:

  1. به‌منظور عقد قرارداد به کد اقتصادی نیاز خواهد بود، لذا بدون در اختیار داشتن کد اقتصادی امکان بستن قراردادهای کاری وجود نخواهد داشت.
  2. بدون داشتن کد اقتصادی نمی‌توان گرید شرکت دریافت نمود.
  3. جهت کسورات بیمه، ارائه صورت‌وضعیت و نیز پرداخت هزینه‌های تعیین شده از سوی کارفرما، به کد اقتصادی نیاز است.
  4. افراد برای شرکت در مزایده و مناقصات باید حتماً کد اقتصادی داشته باشند.
  5. بدون در اختیار داشتن کد اقتصادی امکان افتتاح حساب بانکی برای شرکت‌ها وجود ندارد.
  6. برای تکمیل اظهارنامه مالیاتی و پرداخت مالیات به کد اقتصادی نیاز است. در غیر این صورت فرد یا شرکت متحمل جریمه‌های سنگینی خواهند شد.

بیشتر بخوانید : استعلام سرمایه ثبتی، صفر تا صد با رسمیو

پیگیری و استعلام کد اقتصادی چقدر زمان می‌برد؟

در سال‌های گذشته زمانی زیادی برای دریافت کد اقتصادی نیاز بود؛ اما از شهریور سال ۱۳۹۹ به بعد باتوجه‌به صدور دستور توسط دولت مبنی بر تسهیل دریافت مجوز کسب‌وکار، با سرعت بیشتری می‌توان کد اقتصادی را دریافت کرد؛ لذا از تاریخ نام‌برده، تنها در طی چند روز قادر به گرفتن کد اقتصادی خواهند بود.

جهت دریافت کد اقتصادی نیاز است که مدیرعامل یا فردی که دارای حق امضا است در اداره مالیات حضور پیدا کند. 

چرا که انجام این کار توسط وکیل مدنی یا دادگستری امکان‌پذیر نیست. مجموعه رسمیو با فراهم کردن شرایط این امکان را به وجود آورده است که تمامی افراد اعم از مدیران شرکت‌ها، سهامداران، سرمایه گذاران و غیره بتوانند ضمن مشاهده کد اقتصادی اطلاعات کامل‌تری را در مورد شرکت مورد نظر به دست آورند.

برای دریافت کد اقتصادی باید چه کاری انجام داد؟

پروسه دریافت کد اقتصادی دارای مراحل زیر است:

  1. در قدم اول مدارک مربوطه در بخش قبل را در دو نسخه تهیه کنید.
  2. حال برای انجام پیش ثبت‌نام لازم است به سایت اداره مالیات، مراجعه نمود.
  3. بعد از دریافت نام کاربری و کلمه عبور، از طریق شماره همراه، بایستی اطلاعات درخواستی شرکت نظیر سهام‌داران، آدرس شرکت، شماره‌حساب بانکی و نوع فعالیت وارد شود.
  4. بعد از ورود اطلاعات و تایید آن، باید به همراه اوراق گفته شده به اداره مالیات مراجعه شود و بهتر است یکی از صاحبان امضا در این مرحله حضور داشته باشند.
  5. بعد از ارائه اطلاعات، بررسی و راستی آزمایی انجام خواهد شد و در این مرحله کارشناسان اداره مالیات به‌صورت سرزده اقدام به بازدید از شرکت نموده و از نزدیک به بررسی همه چیز می‌پردازند.
  6. درصورتی‌که مراحل بالا به‌درستی انجام شود، بعد از دریافت پیامک تایید لازم است با مراجعه به بخش استعلام وجود پرونده اقدام به استعلام کد اقتصادی نمود و از این طریق کد اقتصادی خود را دریافت کرد.

کلام آخر

در این مطلب اطلاعات کاملی در خصوص کد اقتصادی و نیز استعلام کد اقتصادی در اختیار شما عزیزان قرار گرفت تا تمامی ابهامات، که دراین‌خصوص داشته از بین برود و شما بتوانید به‌سادگی نسبت به استعلام کد اقتصادی اقدام نمایید.

همچنین می‌توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص خرید اشتراک های رسمیو، از طریق بخش گفتگو آنلاین سوالات خود را مطرح نموده تا کارشناسان ما در کوتاه‌ترین زمان پاسخگوی شما عزیزان باشند.

سوالات متداول

کد اقتصادی یک شناسه قانونی است که به شرکت‌ها اجازه می‌دهد فعالیت‌های تجاری خود را در چارچوب قوانین کشور انجام دهند. این کد برای دریافت کارت بازرگانی، حضور در مزایده‌ها، و حتی صدور فاکتور ضروری است.
برای دریافت کد اقتصادی، باید مدارک مربوط به ثبت شرکت، اطلاعات مالی، و هویت صاحبان شرکت در دسترس باشد. این مدارک پس از ثبت‌نام آنلاین باید به اداره مالیات ارسال شود.
با استفاده از سامانه‌های آنلاین استعلام کد اقتصادی می‌توانید اطلاعات مربوط به هر شرکت از جمله تاریخ ثبت، نوع فعالیت و کد اقتصادی آن را بررسی کنید.
بدون کد اقتصادی، امکان بستن قراردادهای قانونی، شرکت در مزایده‌ها، افتتاح حساب بانکی و تکمیل اظهارنامه مالیاتی وجود ندارد.
بهتر است کد اقتصادی بلافاصله پس از ثبت شرکت دریافت شود تا از شروع به کار قانونی شرکت اطمینان حاصل شود. حداکثر زمان برای دریافت این کد دو ماه پس از ثبت شرکت است.
[automatic_generate_schema_article]
مطالب مرتبط
سامانه‌ی جامع انبارها

راهنمای کامل ثبت‌نام و بهره‌برداری از سامانه‌ جامع انبارها

برند ارج

ارج؛ روایت طلوع و غروب یک برند تاریخی

چه شرکت‌هایی معاف از مالیات هستند؟

چه شرکت‌هایی معاف از مالیات هستند؟

شیرین عسل

شیرین‌عسل؛ روایت شیرین سرزمین طعم‌ها

سامانه بهین یاب

سامانه بهین یاب چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *