Search
Close this search box.

استعلام آخرین تغییرات شرکت‌ها با رسمیو

به منظور اداره هر شرکت، نیاز است اعضا، بعد از تاسیس، جلساتی را برگزار نمایند. در پایان هر جلسه، کلیه موارد مرتبط با جلسه از قبیل تعداد حضار و نام آنها، ساعت تشکیل جلسه و نیز تصمیمات اتخاذ شده در قالب یک صورت جلسه نگارش می‌شوند. از مهم‌ترین موارد بیان شده در این جلسات، تصمیماتی است که اعضا جهت ایجاد تغییراتی در شرکت اتخاذ می‌کنند.  اما برای استعلام آخرین تغییرات شرکت‌ها چه روش‌هایی وجود دارد؟

به دلیل اهمیت گزارش تغییرات شرکت، نیاز است که در سامانه ثبت شرکت‌ها آن را ثبت نمود. از طریق این سامانه افراد بدون نیاز به مراجعه حضوری، قادر به استعلام آخرین تغییرات شرکت‌ها هستند. البته دریافت صورت جلسه تغییرات شرکت، شرایط خاص خود را طلب میکند و افراد تنها طبق شرایط پیگیری تغییرات شرکت‌ها است که می‌توانند از این سامانه، صورت جلسه را دریافت نمایند. 

با توجه به اهمیت این موضوع، در این مطلب به طور کامل مواردی چون ثبت تغییرات شرکت‌ها، شرایط پیگیری تغییرات شرکت و نحوه استعلام آخرین تغییرات شرکت‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد. با ما همراه باشید.

تغییرات شرکت‌ها

مراحل مختلفی تا به ثبت رسیدن تخصصی شرکت‌ها وجود دارد اما بعد از ثبت شرکت  ایجاد هر نوع تغییری در شرکت‌ها ممکن است. شرکت‌ها می‌توانند تغییرات مختلفی اعم از تغییر آدرس شرکت و غیره انجام دهند. کلیه تغییرات شرکت‌ها، تصمیماتی هستند که در مجمع عمومی عادی، مجمع عمومی فوق‌العاده یا جلسات هیات مدیره بر اساس ضرورت‌های موجود اتخاذ می‌شوند. 

برای آن که هر گونه تغییری در شرکتی ایجاد شود باید جلسه‌ای برگزار شود، صاحبان شرکت در مورد آن تصمیم‌گیری کنند و این تغییر در اداره ثبت شرکت‌ها به ثبت برسد. ثبت تغییرات بر عهده افراد حقیقی و حقوقی اعم از اداره مالیات، روزنامه کثیرالانتشار، روزنامه رسمی، بانک‌ها و غیره است. بعد از تنظیم و امضا صورت جلسه تغییرات شرکت، تا زمان وارد نشدن آن به سامانه یا عدم آگهی آن در روزنامه رسمی، این تغییر توسط بانک و دیگر سازمان‌ها مورد قبول نیست. به عنوان نمونه چنانچه در صورت جلسه تغییر اعضای صورت جلسه آورده شده اما هنوز این تغییر ثبت نشده است، کماکان، تا زمان ثبت، مسئولیت بر عهده هیات مدیره پیشین است. 

شرایط ثبت تغییرات در انواع شرکت‌ها 

بسته به نوع و ماهیت هر شرکت، شرایط ثبت تغییرات متفاوت است. در ادامه شرایط ثبت تغییرات در هر یک از شرکت‌ها آورده شده‌است:

ثبت تغییرات در شرکت سهامی خاص

شرکت‌های سهامی به طور معمول، دارای دو دسته سهامی عام و سهامی خاص هستند. در شرکت سهامی خاص، مالک شرکت وظیفه تمامی مسئولیت‌ها و سرمایه‌ها را برعهده دارد. تغییرات شرکت سهامی مواردی از قبیل نام شرکت، تغییر آدرس، میزان سرمایه، موضوع شرکت، تعیین افراد هیات‌مدیره، اساسنامه، انحلال شرکت و غیره را شامل می‌شود. تمامی این تغییرات بایستی به صورت قانونی به ثبت برسند. 

برای تصمیم‌گیری در خصوص تغییرات در این شرکت، باید یک نوع صورت‌جلسه تشکیل و افراد نظرات خود را اعلام کنند. در این شرکت، صورت جلسه‌ها در انواع مجمع عمومی عادی، مجمع عمومی فوق‌العاده و هیئت‌مدیره هستند. با توجه به نوع تغییرات، صورت‌جلسه متناسب با آن تنظیم می‌شود و به منظور موافقت با تغییرات باید تمامی افراد آن را امضا کنند. 

ثبت تغییرات در شرکت با مسئولیت محدود

در این نوع شرکت باید تمامی تغییرات به صورت قانونی و رسمی، توسط اداره ثبت شرکت‌ها به ثبت برسد. در شرکت با مسئولیت محدود، تغییرات شامل تغییر آدرس، کاهش یا افزایش سرمایه، موضوع شرکت، جابجایی افراد، و غیره است. برای به ثبت رساندن این تغییرات باید نسبت به تحویل مدارک و هزینه‌های مورد نیاز به اداره مربوطه اقدام شود. 

جهت ایجاد هر نوع تغییرات در شرکت با مسئولیت محدود، باید جلسه‌ای تشکیل شود و کلیه افراد با تغییرات موافقت نمایند. در صورت عدم موافقت برخی از اعضا، امکان ثبت قانونی تغییرات وجود نخواهد داشت. برای همین ثبت صورت‌جلسه شرکت با مسئولیت محدود الزامی است. پس از انجام مراحل ثبت تغییرات و ارائه مدارک به اداره ثبت شرکت‌ها، تغییرات به ثبت می‌رسند. 

ثبت تغییرات در شرکت تعاونی

فعالیت شرکت تعاونی در زمینه تولید و توزیع کالاها است و برای ثبت تغییرات باید شرکا اقدام کنند. با توجه به آن‌که در شرکت تعاونی، شرکا با هدف بهبود وضعیت اجتماعی و اقتصادی فعالیت می‌کنند برای هر نوع تغییری در شرکت، باید موافقت تمامی شرکا جلب شود. از تغییرات قابل انجام در شرکت‌های تعاونی می‌توان به مواردی چون تغییر سهام، انحلال شرکت، تغییر آدرس، ادغام شرکت و غیره اشاره نمود. شرکت تعاونی دارای سه قسمت مهم بازرس، هیئت مدیره و مجمع عمومی است. 

با استفاده از نظرات تمامی افراد و امضای آنها، تغییرات بعد از ارائه متن صورت جلسه و مدارک موردنظر به اداره ثبت شرکت‌ها، تغییرات ثبت می‌شوند. 

رسمیو؛ آسان‌ترین روش برای استعلام آخرین تغییرات

این روزها کسب‌و‌کارها با تغییرات و پیشرفت‌های زیادی همراه هستند. افراد می‌توانند برای پیشرفت هرچه بیشتر، تغییرات موثری را در شرکت خود ایجاد کنند. اما با توجه به ضرورت ثبت قانونی و رسمی تغییرات شرکت، حتماً باید موافقت اداره ثبت شرکت‌ها برای هر تغییری جلب شود. با اطلاع از قوانین می‌توان از بروز بسیاری از مشکلات در این زمینه جلوگیری نمود. 

شما می‌توانید بدون هر مشکلی تغییرات شرکت خود را به آسانی در سامانه رسمیو به ثبت رسانده و همچنین امکان استعلام آخرین تغییرات شرکت‌ها را از این طریق فراهم کنید. در این صورت تمامی این پروسه‌ها به صورت اینترنتی و در سریعترین زمان قابل انجام است. 

به کمک رسمیو می‌توانید همه اطلاعات روزنامه رسمی را در دسترس داشته باشید و از تغییرات شرکت‌ها آگاه شوید. برای این کار تنها کافی‌ست از بین گزینه‌های جستجو، شرکت یا آگهی رسمی را انتخاب کنید.

آخرین تغییرات شرکت ها

طبق این تصویر، جستجوی کاربر رسمیو، به شرکت یا آگهی رسمی محدود نمی‌شود، بلکه می‌توان شخص، صنعت، محصول و مالکیت فکری را نیز جستجو کرد.

اگر نام یک شرکت را جستجو کنید، موارد زیر را مشاهده می‌کنید:

استعلام آخرین تغییرات

در ادامه نتایج جستجو، آگهی‌های روزنامه رسمی شرکت را نیز می‌بینید:

تغییرات شرکت ها با رسمیو

همانطور که در این تصویر می‌بینید، جستجو در رسمیو، به سادگی‌ هرچه تمام‌تر انجام می‌شود.

تغییرات شرکت چگونه ثبت می‌شوند؟

با توجه به لزوم و اهمیت ثبت تغییرات شرکت‌ها، از طریق مراحل زیر امکان ثبت این تغییرات وجود دارد:

  1. بعد از تصمیم گیری در مورد تغییرات و تنظیم صورت جلسه، باید از طریق اداره ثبت، اقدام به ثبت تغییرات شرکت نمایید. 
  2. وارد سامانه http://irsherkat.ssaa.ir شوید و بعد از ثبت در سامانه، متن صورت جلسه و رسید پذیرش دریافتی توسط سایت را در پاکتی زرد رنگ به اداره ثبت شهر خود ارسال نمایید.  
  3. در لینک ذکر شده، اسم استان و شهر و نیز شناسه ملی شرکت را وارد کنید. 
  4. نوع صورت‌جلسه اعم از مجمع عمومی عادی، مجمع عمومی فوق‌العاده یا صورت‌جلسه هیئت مدیره را تعیین کنید.
  5. سایر اطلاعات را به طور کامل وارد نمایید.  بعد از پذیرش نهایی توسط سامانه، شما میتوانید کد پیگیری و رسید پذیرش را دریافت کنید و 2 نسخه پرینت گرفته از آن را به همراه تمامی مدارک موردنیاز از طریق پست به آدرس موجود در رسید پذیرش ارسال کنید. 
  6. پرونده شما از سوی کارشناسان اداره ثبت بررسی می‌شود. 
  7. معمولاً پروسه رسیدگی به پرونده، زمانی حدود 10 روز کاری را طلب می‌کند. پس از آن باید هزینه‌های مربوطه، هزینه چاپ و انتشار تغییرات در روزنامه رسمی شرکت، پرداخت شوند. 

با توجه به پیچیدگی پروسه ثبت تغییرات شما می‌توانید از همان ابتدا، این کار را به یک موسسه ثبت نظیر سامانه رسمیو واگذار نمایید. 

تغییرات شرکت‌ها شامل چه مواردی است؟

در بخش بالا با برخی از تغییرات شرکت‌ها آشنا شدیم. به طور تغییرات شرکت‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • ورشکستگی شرکت‌ها
  • انحلال و ابطال شرکت‌ها
  • تغییر موضوع شرکت
  • تبدیل سهام شرکت به بانام و بینام
  • افزایش یا کاهش سرمایه شرکت
  • تغییر آدرس شرکت
  • تغییر و تمدید هیئت مدیره شرکت
  • انتخاب بازرسین
  • تمدید بازرسی
  • تغییر حق امضا شرکت
  • تغییر مواد اساسنامه شرکت

استعلام تغییرات شرکت‌ها چه شرایطی دارد؟

شرکت‌های تجاری درج شده در ماده 20 قانون تجارت از جمله شرکت‌های سهامی عام، یک شخصیت حقوقی در نظر گرفته می‌شوند. اگر چه این شرکتها شخصیت حقوقی مستقلی دارند اما حتماً باید توسط اعضای اداره شده و تشکیل جلسات توسط اعضا، یکی از روش‌های اداره شرکت است. 

در پایان هر جلسه برگزار شده از سوی اعضای شرکت، گزارشی به نام صورت جلسه تهیه و تنظیم می‌شود که یکی از موضوع مهم درون آن، تغییرات شرکت است. به منظور استعلام تغییرات شرکت و دریافت صورت‌جلسه تغییرات شرکت‌ها، باید شرایط زیر برقرار باشند:

صورت‌جلسه تغییرات را ثبت نهایی کنید

ثبت نهایی صورت‌جلسه تغییرات شرکت، یکی از الزامات شرایط پیگیری تغییرات شرکت است. صورت‌جلسه تغییرات باید توسط نماینده قانونی شخصیت حقوقی که نام او در اطلاعات جلسه آورده شده‌است در سامانه اینترنتی جامع ثبت شرکت‌ها به ثبت برسد. 

برای ثبت نهایی صورت جلسه تغییرات همانطور که در بخش بالا به آن اشاره شد باید نسبت به دریافت کد رهگیری و ارائه مدارک موردنیاز به اداره ثبت شرکت‌ها اقدام شود. 

شماره پیگیری شرکت ارائه شود

دومین شرطی که باید برای استعلام آخرین تغییرات شرکت‌ها برقرار باشد، برخورداری از شماره پیگیری شرکت است. در سامانه جامع ثبت شرکت‌ها، برای دریافت صورت‌جلسه تغییرات شرکت باید حتماً شماره پیگیری شرکت ارائه شود. 

سامانه استعلام تغییرات شرکت‌

در بخش‌های قبل در مورد تغییرات شرکت‌ها و لزوم ثبت آنها و نیز شرایطی که باید برای استعلام آخرین تغییرات شرکت‌ها برقرار باشند صحبت کردیم. برای آن که آخرین تغییرات شرکت‌ها استعلام شوند میتوان از روشهای مختلفی وارد عمل شد. در ادامه با سامانه‌های مختلف جهت استعلام تغییرات شرکت‌ها آشنا خواهیم شد:

سامانه جامع ثبت شرکت‌ها 

سامانه جامع ثبت شرکت‌ها به آدرس ” irsherkat.ssaa.ir ” خدمات متعددی را ارائه می‌دهد که یکی از آنها استعلام و پیگیری تغییرات شرکت است. از طریق این سامانه بدون نیاز به مراجعه حضوری به اداره ثبت شرکت‌ها، اطلاعات لازم در خصوص تغییرات شرکت‌ها را دریافت نمود. تاسیس و ثبت شرکت، ثبت صورت جلسه تغییرات، اطلاعات عمومی شخصیت حقوقی، پذیرش اظهارنامه پلمپ دفاتر قانونی، اظهارنامه دفتر ثبت تجاری، درخواست کد فراگیر و نیز پیگیری درخواست و انصراف شرکت از دیگر خدمات این سامانه است. 

سامانه استعلام تغییرات شرکت‌ها برای اشخاص ثالث 

سامانه روزنامه رسمی کلیه اطلاعات مرتبط با شرکت‌ها را در قالب یک آگهی در اختیار اشخاص ثالث قرار خواهد داد و تنها با درج نام شرکت اقدام به استعلام تغییرات شرکت و دریافت اطلاعات مرتبط با تغییرات شرکت ممکن است. 

چگونه استعلام آخرین تغییرات شرکت‌ها را بگیریم؟

پیش از این به این نکته اشاره شد که استعلام آخرین تغییرات شرکت‌ها از طریق دو سامانه یعنی سامانه ثبت شرکت‌ها و سایت روزنامه رسمی امکان‌پذیر است. استعلام تغییرات شرکت‌ها برای تمامی شرکت‌های مندرج در قانون تجارت اعم از شرکت سهامی عام قابل انجام است. بسته به این که این استعلام و پیگیری توسط اشخاص ثالث یا خود شرکت و نماینده قانونی آن انجام می‌شود نحوه استعلام متفاوت است. در ادامه هر دو روش برای استعلام آخرین تغییرات شرکت‌ها آورده شده‌اند:

نحوه استعلام آخرین تغییرات توسط نماینده شرکت

در صورتی که خود شرکت یا نماینده قانونی آن قصد پیگیری و استعلام تغییرات را داشته باشند باید از طریق سامانه جامع ثبت شرکت‌ها وارد عمل شوند. برای این کار باید به ترتیب زیر عمل کنید:

1. جستجوی عبارت سامانه جامع ثبت شرکت‌ها در مرورگر 

2. کلیک بر روی گزینه پیگیری درخواست در صفحه باز شده و ورود به مرحله بعد

3. انتخاب گزینه صورت‌جلسه تغییرات از بخش انتخاب نوع درخواست (در صورت ثبت نهایی صورت جلسه در این سامانه، در این بخش مشاهده صورت جلسه برای شما امکان‌پذیر است.)

4. درج شماره پیگیری دریافتی در زمان ثبت درخواست در بخش شماره پیگیری 

5. کلیک بر روی گزینه بازیابی درخواست 

در صورت فراموش کردن کد پیگیری کافی است با کلیک بر روی گزینه شماره پیگیری خود را فراموش کرده‌ام، کد پیگیری خود را بازیابی کنید. 

نحوه استعلام تغییرات شرکت‌ها توسط اشخاص ثالث

اشخاص ثالث نیز امکان استعلام تغییرات شرکت‌های تجاری را دارند. برای این کار باید افراد از طریق روزنامه رسمی، پیگیر این تغییرات باشند. مراحل پیگیری تغییرات از سوی اشخاص ثالث به شرح زیر است:

1. مراجعه به سایت روزنامه رسمی

2. کلیک بر روی گزینه آگهی‌های قانونی در صفحه اصلی روزنامه رسمی

3. درج سال ثبت تغییرات، نام شرکت، شماره ثبت شرکت، انتخاب نوع آگهی تغییرات و کلیک بر روی گزینه جستجو

4. مشاهده صورت‌جلسه تغییرات و نیز دانلود فایل PDF