Search
Close this search box.

استعلام سرمایه ثبتی، صفر تا صد با رسمیو

هنگام راه‌اندازی و شروع شرکت‌های تجاری یا کسب‌وکار اقتصادی، در ابتدا سرمایه‌­ مناسبی برای شروع در نظر می‌گیرند. از این رو سرمایه ثبتی شرکت را می‌توان لازمه هر تجارت موفقی دانست. اگر مایل هستید در راه یک تجارت پرسود قدم بردارید، یکی از مواردی که باید درباره آن اطلاع پیدا کنید سرمایه ثبتی شرکت‌ها و نیز استعلام سرمایه ثبتی است. 

در این مطلب به طور کامل به موارد مهمی از قبیل سرمایه ثبتی، میزان سرمایه ثبتی شرکت برای انواع شرکت‌های تعاونی، نسبی، مسئولیت محدود و غیره، نحوه افزایش سرمایه ثبتی شرکت و استعلام سرمایه ثبتی شرکت‌ها خواهیم پرداخت؛ با ما همراه باشید.

منظور از سرمایه چیست؟

پیش از آن که به بررسی سرمایه ثبتی و نیز استعلام سرمایه ثبتی شرکت‌ها بپردازیم نیاز است که در قدم اول با مفهوم سرمایه آشنا شویم. خیلی از افراد ممکن است سرمایه را همان دارایی بدانند. این در حالی است که میان این دو تفاوت‌هایی وجود دارد. سرمایه آورده‌ای است که برای آغاز کار شرکت به آن نیاز است و بر اثر گذشت زمان مقدار آن تغییر نکرده و همیشه میزان ثابتی خواهد ماند. اما کلیه منابع مالی و غیرمالی شرکت دارایی نامیده می‌شود که امکان تغییر و افزایش و کاهش آن وجود خواهد داشت.

سرمایه ثبتی چیست؟ 

به منظور فعالیت تجاری و دستیابی به سود، یکی از عوامل تعیین‌کننده سرمایه است. در واقع هر واحد اقتصادی، تا زمانی که از سرمایه لازم برخوردار نبوده، قادر به انجام فعالیت‌های سود‌آور اقتصادی و نیز درآمدزایی نخواهد بود. در واقع برای ثبت هر شرکت باید سرمایه‌ای با حداقل‌های تعیین شده از سوی قانون، در نظر گرفته شود.

این سهام‌داران هستند که در زمان تأسیس شرکت، سرمایه را به عنوان آورده، وارد شرکت نموده و این رقم توسط اداره ثبت شرکت‌ها، به ثبت می‌رسد. منظور از سرمایه ثبتی فقط آورده نقدی نیست؛ بلکه کلیه تجهیزات، مواد‌اولیه و غیره را در بر می‌گیرد.

به طور کلی، تمام سرمایه نقدی یا غیرنقدی که به منظور رشد و ارتقا شرکت از سوی سهام‌داران تزریق می‌شود، سرمایه ثبتی نام دارد. در واقع هیچ شرکتی بدون سرمایه ثبتی قادر به ایجاد و فعالیت نخواهد بود. اهمیت سرمایه ثبتی برای هر شرکت تا جایی است که در زمان دسته‌بندی نام‌گذاری بسیاری از شرکت‌ها، معیار دسته‌بندی آن­ها مقدار سرمایه ثبتی اولیه است.

راهنمای قدم به قدم استعلام سرمایه ثبتی شرکت در رسمیو

اگر شما نیز به عنوان یک مؤسس شرکت یا تاجر مایل به استعلام سرمایه ثبتی شرکت‌ها هستید یا مایلید اطلاعات بیشتری در رابطه با سرمایه ثبتی کسب کنید کافی است در این زمینه از سامانه رسمیو کمک بگیرید. از طریق سامانه رسمیو به راحتی امکان استعلام سرمایه ثبتی شرکت‌ها برای شما عزیزان امکان‌پذیر است.

برای مشاهده اطلاعات ثبتی تمامی شرکت‌ها و سازمان‌ها ابتدا وارد سامانه رسمیو شوید و در کادر مشخص شده در تصویر زیر نام سازمان مورد نظر را وارد کنید:

در مرحله بعد لیست شرکت‌هایی را مشاهده کنید که با عبارت مورد جستجو مطابقت دارند:

سرمایه ثبتی

در نهایت روی نام شرکت مورد نظر کلیک کنید تا اطلاعات کامل شرکت را مشاهده کنید:

سرمایه ثبتی چیست؟

رسمیو ؛ بررسی تغییرات سرمایه ثبتی شرکت‌ها در یک نگاه

افزایش سرمایه را می‌توان یکی از مهم‌ترین نشانه‌های رشد یک شرکت در نظر گرفت. برای اطلاع از این موضوع که کدام شرکت‌ها افزایش سرمایه داشته‌اند لازم است تمام آگهی‌های درج شده در روزنامه رسمی را مورد بررسی قرار دهید؛ در حال حاضر سامانه رسمیو این امکان را فراهم کرده است تا با یک کلیک به اطلاعات کاملی از تغییرات سرمایه ثبتی شرکت‌ها دسترسی پیدا کنید.

این اطلاعات در صفحه پروفایل هر شرکت و در بخش تغییرات سرمایه قابل مشاهده است.

مزایای ثبت شرکت و سرمایه آن

با توجه به لزوم قانونی بودن شرکت‌ها و نیز مؤثر‌تر بودن همکاری افراد، نیاز است که شرکت‌ها به ثبت برسند. در مقایسه با تاجران و افرادی که به صورت مستقل مشغول به فعالیت هستند شرکت‌ها از مزایای بیشتری برخوردار هستند. در ادامه مزایای ثبت شرکت‌ها و به نوعی سرمایه ثبتی شرکت‌ها را بررسی خواهیم نمود:

  1. در صورتی که افراد به صورت مستقل و انفرادی فعالیت کنند در مقابل بدهی‌ها پذیرای مسئولیت‌های نامحدودی هستند و جهت پرداخت بدهی طلبکاران ملزم به استفاده از هر ابزاری اعم از سرمایه تجاری، اموال خصوصی و غیره خواهند شد. این در حالی است که فعالیت مشارکتی باعث می‌شود که افراد تنها به میزان سرمایه و آورده خود، در ضرر و زیان شرکت متحمل خسارت گردند.
  2. افرادی با تخصص‌های مختلف و سرمایه‌های متفاوت به‌خوبی می‌توانند در یک گروه تحت عنوان شرکتی تجاری به سود دهی برسند و موفقیت برای هر یک از افراد این جمع امکان‌پذیرتر است.
  3. اعتبار قانونی و رسمی شرکت‌های تجاری با توجه به ثبت آن­ها، بیشتر است.
  4. افراد از طریق ثبت شرکت بهتر می‌توانند خود را به افرادی معرفی نمایند که دارای زمینه فعالیت مشترک با یکدیگر هستند. این معرفی کاملاً قانونی و رسمی است و نتیجه بهتری خواهد داشت.
  5. قانون از طریق ثبت شرکت امکان بررسی و رسیدگی به انجام امور شرکت را دارد.
  6. هر یک از افراد به واسطه ثبت قانونی شرکت، دارای حقوق و وظایف مشخصی خواهند بود و کار آن­ها رسمیت و جنبه قانونی پیدا می‌کند.
  7. با توجه به رسمی شدن قراردادها و معاملات امکان آن وجود نخواهد داشت که هیچ یک از طرفین از زیر بار آن شانه خالی کنند.
  8. در صورتی که شرکتی که به ثبت قانونی رسیده دچار ورشکستگی یا انحلال شود می‌توان در چارچوب قانون آن را مورد رسیدگی و بررسی قرار داد.


مقدار سرمایه ثبتی هر نوع شرکت

هر شرکت با توجه به اینکه در زمینه خاصی فعالیت دارد طبیعی است که از نظر نیاز به منابع مالی و تأمین سرمایه ثبتی نیز با دیگر شرکت‌ها متفاوت است.

میزان سرمایه اولیه در هر شرکتی متفاوت است و این موضوع سبب شده میزان حداکثری برای سرمایه ثبتی شرکت‌ها در نظر گرفته نشود تا هر یک از شرکا بر اساس توان و میل خود آورده‌ای وسط گذاشته و به این شکل سرمایه شرکت تأمین شود. هر یک از سرمایه‌گذاران به میزان آورده خود در سود و زیان شرکت شریک هستند.

حداقل مقدار سرمایه انواع شرکت­‌ها 

به طور معمول به منظور تشکیل شرکت مبلغی به صورت حداقلی تعیین شده و سرمایه‌گذاران آن شرکت موظف به تأمین این سرمایه از طریق پرداخت نقدی و غیر نقدی هستند. هر یک از انواع شرکت‌ها، دارای حداقل سرمایه ثبتی هستند که در ادامه در مورد هر یک بیشتر صحبت خواهیم نمود:

1. حداقل میزان سرمایه ثبتی شرکت سهامی خاص

در شرکت سهامی خاص، تامین تمامی سرمایه مورد نیاز شرکت توسط موسسین و در زمان تأسیس آن انجام خواهد شد. در این شرکت‌ها، سرمایه آورده شده در نهایت به سرمایه ثبتی تبدیل و سهم هر سرمایه‌گذار در سرمایه شرکت به اندازه سهام آن است. هر یک از اعضا حداقل باید یک میلیون ریال سرمایه اولیه برای شرکت فراهم کند.

2. حداقل میزان سرمایه ثبتی شرکت سهامی عام

بر اساس ماده ۵ لایحه اصلاحی قانون تجارت، حداقل سرمایه ثبتی شرکت سهامی عامی 5 میلیون ریال است. این سرمایه باید توسط موسسین شرکت در زمان تأسیس، تأمین گردد. مؤسسین شرکت سهامی عام این امکان را داشته تا برای تأمین سرمایه ثبتی اولیه و راه‌اندازی شرکت، اوراق بهادار و سهام شرکت را به فروش برسانند.

3. حداقل میزان سرمایه ثبتی شرکت با مسئولیت محدود

در رابطه با سرمایه ثبتی شرکت با مسئولیت محدود هیچ قانونی تاکنون تعریف نشده است. از این رو افراد با هر میزان سرمایه‌ای می‌توانند اقدام به ثبت شرکت کنند و حتی بدون سرمایه نیز این کار امکان‌پذیر است. در این نوع شرکت تعهد اعضا نسبت به بدهی و دیون شرکت به میزان سرمایه‌ای است که وارد شرکت نموده‌اند.

طبق عرف به منظور تشکیل شرکت با مسئولیت محدود حداقل سرمایه اسمی یک میلیون ریال است. این سرمایه سهم الشرکه است و بایستی به عنوان سهام با قیمت اسمی و مساوی تعیین گردد. همچنین کلیه سهم‌الشرکه غیر نقدی در همان ابتدا بایستی تقویم و تسلیم گردند.

4. حداقل میزان سرمایه ثبتی شرکت نسبی

برای تاسیس شرکت نسبی مبلغی به عنوان حداقل مقدار سرمایه در نظر گرفته نشده است . اما این را باید در نظر داشت که تنها در صورت تادیه کلیه سرمایه نقدی، شرکت مشروعیت قانونی پیدا خواهد نمود. تقویم و تسلیم تمامی سهم الشرکه نیز الزامی است.

5. حداقل میزان سرمایه ثبت شرکت تضامنی

به منظور تشکیل شرکت تضامنی بایستی در ابتدا سرمایه ثبتی اولیه پرداخت و با وجود عدم تعیین سقفی برای میزان سرمایه ثبتی بایستی همچون شرکت‌های با مسئولیت محدود توسط شرکا، تقویم آورده انجام گردد.

6. حداقل میزان سرمایه ثبتی شرکت تعاونی

اگر چه سرمایه ثبت شرکت تعاونی نامحدود است و برای آن میزانی برای حداقل و حداکثر تعیین نشده است اما میزان سرمایه ثبتی شرکت هر اندازه که باشد باید حداقل یک سوم آن نقدی پرداخت شده و موسسین نسبت به پرداخت مابقی سرمایه متعهد شوند.

7. حداقل میزان سرمایه شرکت دولتی

شرکت‌های دولتی در واقع گروهی از کسب‌وکارها هستند که دولت ۵۰ درصد سرمایه ثبتی آن­ها را پرداخت خواهد نمود. قوانین تأسیس و اساسنامه این شرکت‌­ها مختص به خود آنهاست و با توجه به آن که اکثر شرکت‌های دولتی به نوعی شرکت سهامی عام هستند حداقل میزان سرمایه ثبتی برای آن­ها ۵ میلیون ریال است.

آیا می­توان سرمایه ثبتی شرکت ­ها را افزایش داد؟

گاهی افراد به منظور توسعه فعالیت‌های شرکت نیاز به افزایش سرمایه ثبتی شرکت‌ها خواهند داشت. این را باید در نظر داشت که افزایش دارایی می‌تواند به افزایش دارایی شرکت کمک نموده و مزایایی را به همراه خواهد داشت. افزایش سرمایه ثبتی شرکت از طریق روش‌های زیر صورت می‌گیرد:

  1. افزایش سرمایه ثبتی از طریق آورده نقدی
  2. افزایش سرمایه ثبتی از طریق افزایش سود انباشته یا اندوخته
  3. افزایش سرمایه ثبتی از طریق ارزیابی مجدد دارایی‌های شرکت
  4. افزایش سرمایه ثبتی از طریق صرف سهام یا سلب حق تقدم

چگونه سرمایه شرکت خود را افزایش دهیم؟

هر شرکتی که دارای فعالیت است به سرمایه و نیز افزایش سرمایه برای رشد و توسعه کسب‌وکار خود نیازمند است. موارد زیر از راه‌هایی هستند که از طریق آن­ها می‌توان اقدام به افزایش سرمایه شرکت نمود:

  1. می‌توان در بورس اوراق بهادار سهام شرکت را عرضه نمود.
  2. در سهام شرکت‌ها سرمایه‌گذاری کرد.
  3. سهم الشرکه ایجاد نمود و آن را افزایش داد.
  4. در صندوق‌ها سرمایه‌گذاری کرد.
  5. در برنامه‌های مؤسسات سرمایه‌گذاری شرکت نمود.

۵ نکته مهم

در خصوص سرمایه ثبتی شرکت همچنین نکاتی کلیدی وجود داشته که اطلاع از آن­ها می‌تواند برای شما مفید باشد:

  1. سرمایه ثبتی شرکت، در اساسنامه تعیین می‌شود.
  2. در برخی شرایط با اخذ گواهی می‌توان نسبت به برداشت سرمایه ثبتی اقدام کرد.
  3. میزان سرمایه ثبتی شرکت ثابت و مشخص است.
  4. این سرمایه، تضمینی برای طلب طلبکاران است و امکان دخل و تصرف در آن برای هیچ یک از شرکا وجود نخواهد داشت. لازم به ذکر است که در برخی از موارد می‌توان نسبت به کاهش سرمایه اقدام کرد و از طرفی اجباری در خصوص افزایش آن وجود نخواهد داشت.
  5. گاهی احتمال داشته در سرمایه ثبتی شرکت تغییری در طی حیات شرکت صورت گیرد و معمولاً این تغییر با افزایش سرمایه انجام می­‌گیرد و کاهش آن به ندرت صورت خواهد گرفت. 

محدود نمانید!
دسترسی نامحدود به بانک اطلاعاتی بیش از ۲ میلیون شرکت ایرانی با اشتراک‌های ویژه رسمیو