Search
Close this search box.

ثبت موسسه غیر تجاری

موسسات غیرتجاری

تشکیلات و موسسات غیر تجاری، کلیه تشکیلات و موسساتی هستند که برای مقاصد غیر تجاری از قبیل امور علمی یا ادبی یا امور خیریه و امثال آن تشکیل می شود اعم از آنکه موسسین و تشکیل دهندگان قصد انتفاع داشته یا نداشته باشند.

موسسه غیرتجاری چیست؟

موسسات غیرتجاری موسساتی هستند که به انجام امور غیرتجاری و غیربازرگانی بر خلاف انواع شرکت های ثبتی فعالیت دارند و هدف شرکاء از تشکیل این نوع شخصیت حقوقی ایجاد سود و منفعت مالی (موسسات انتقاعی) یا امور خیریه و عدم دریافت سود بین شرکاء (موسسات غیر انتفاعی) می‌باشد.

موسسات انتفاعی و یا غیر انتفاعی از تاریخ ثبت، شخصیت حقوقی پیدا می‌کنند و می‌تواند عناوینی از قبیل انجمن، کانون، بنگاه جمعیت و موارد دیگری را برای خود اتخاذ نماید. از امتیازات موسسه غیر‌تجاری در شرایط خاص به عدم پرداخت مالیات اشاره کرد که می‌بایست از اداره مالیات استعلام های لازم را به عمل آورد.

روش و مراحل ثبت:

  1. تکمیل فرم تقاضانامه و امضاء آن توسط کلیه شرکاء
  2. تنظیم صورتجلسه موسسین و امضاء آن توسط شرکاء
  3. تنظیم اساسنامه و امضای ذیل کلیه صفحات توسط شرکاء
  4. مراجعه به سامانه ثبت شرکت ها به نشانی www.sherkat.ssa.ir
  5. تکمیل اطلاعات خواسته شده در سامانه و انتخاب 5 نام به ترتیب اولویت
  6. سپس کارشناس حقوقی به بررسی اطلاعات وارد شده می پردازد، اگر دارای نقص باشد برای شما در سامانه ابلاغ رفع نقص ارسال می‌گردد و باید نقص را رفع نمایید ودر صورت عدم نقص اطلاعات، آن را تاًیید می‌کند.
  7. پس از پذیرش اینترنتی، باید نسخ اصلی صورتجلسات تنظیمی و ضمائم آن ها را از طریق باجه های پست به صورت سفارشی به آدرس ذکر شده در تاًییدیه‌ی پذیرش ارسال نمایید.
  8. با تکمیل فرم ها و ارسال آن به اداره ی ثبت شرکت ها اگر صورتجلسه‌ی شما دارای نقص باشد، برای شما ابلاغ رفع نقص ارسال می‌شود و باید رفع نقص نمایید و در حالتی دیگر حتی ممکن است صورتجلسه‌ی شما رد شود که در این حالت دلایل رد صورتجلسه طی ابلاغیه‌ای به شما اعلام می گردد تا نسبت به صدور صورتجلسه‌ جدید اقدام نمایید.
  9. چنانچه صورتجلسه شما مورد پذیرش قرار گرفت، مسئول اداره، دستور ثبت در دفتر ثبت شرکت ها را صادر می‌نماید و مشخصات محتویات در دفاتر مخصوص ثبت می‌شود. مسئول دفتر شروع به ثبت و پیش نویس آگهی تاسیس شرکت در دفتر ثبت شرکت ها می‌نماید و بعد از احراز هویت متقاضی (اصالتاَ یا وکالتاَ) در ذیل ثبت دفتر از متقاضی امضاء اخذ می‌نماید. توسط مسئول مربوطه یک نسخه از مدارک اعم از اساسنامه، صورتجلسه و تقاضانامه که اداره ثبت شرکت‌ها آن ها را مهر کرده است به متقاضی تسلیم می‌شود.
  10. درج در روزنامه کثیرالانتشار و روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران.

مدارک موردنیاز:

  1. موضوع فعالیت شرکت
  2. 5 نام پیشنهادی به اولویت
  3. میزان سرمایه موسسه
  4. انتفاعی یا غیر‌انتفاعی بودن
  5. در صورت انتفاعی بودن مشخص کردن میزان سهم الشرکه شرکاء
  6. مشخصات هویتی شرکاء و مدیران
  7. مشخص کردن صاحب حق امضاء
  8. مشخص کردن صاحب حق امضاء
  9. کد پستی محل موسسه

مدت زمان انجام کار توسط رسمیو: 12 روز