شرکت مادر که البته بیشتر ما آن را به اسم هلدینگ میشناسیم، شرکتی است که، با خرید بخشی از سهام شرکت دیگر، آن شرکت را هم مدیریت و کنترل میکند. در سامانه رسمیو میتوانید تمامی شرکت های مادر و زیرمجموعه یک شرکت را به راحتی و به صورت یگ گراف ارتباطی مورد بررسی و تحلیل قرار دهید.
چرا هلدینگ سهام شرکت دیگر را میخرد؟
به خاطر اینکه سود بیشتری به دست بیاورند چون در آن شرکتی که درصدی از آن در تصاحب آنهاست، ظرفیتی را میبینند که اگر بتوانند در مدیریت آن ورود کنند، سود خوبی خواهند کرد.
فعالیت اقتصادی در شرکت هلدینگ (مادر)
در حال حاضر بسیاری از شرکتهای موفق در دنیا هلدینگ هستند و این شرکتها تأثیر زیادی در دنیای ما دارند. شرکتهای هلدینگ به خودی خود اقدام به فعالیت اقتصادی نمیکنند بلکه شرکتهایی را دارند که آنها این کار را انجام میدهند. در حقیقت کار شرکتهای هلدینگ، شرکتداری است. اگر یک هلدینگ بهترین شرکتها را با کمترین قیمتها خریداری کند و از آنها سود کسب کند، میتوانیم نام هلدینگ موفق را روی آن بگذاریم. یک شرکت هلدینگ ممکن است صدها شرکت داشته باشد. هرکدام از آن شرکتها کار خود را انجام میدهند ولی به ازای درصد سهام هلدینگ از آن شرکت، سود فعالیتهای شرکت به هلدینگ خواهد رسید.
هلدینگ، یک مادر مهربان!
فرض کنید شما در یک خانواده ده نفره زندگی میکنید که پدر و مادرتان شرکتی با نام شرکت «مادر مهربان» دارند. از طرفی شما و هریک از هفت برادر و خواهرتان هم یک شرکت برای خودتان دارید و هرکدام در یک صنف فعالیت میکنید. یکی در پوشاک، یکی در مواد غذایی، یکی پتروشیمی، یکی دارو، یکی باشگاه ورزشی، یکی نرمافزاری، یکی خدمات مشاوره ازدواج و شما هم به عنوان فرزند آخر صاحب یک خیریه هستید. نکته جالب این است که شرکت «مادر مهربان» که در حقیقت نوعی هلدینگ است در حقیقت سهام شرکتهای شما را دارد.با این که شما مدیرعامل شرکت خودتان هستید و درصدی از سهام آن را دارید، اما اکثر سهام شرکت شما برای شرکت هلدینگ «مادر مهربان» است.
وظایف شرکت هلدینگ
شرکت هلدینگ، دو کار مهم دارد:
- نظارت بر شرکتهایش که بر اساس اهدافی که مشخص کرده اند،پیش بروند.
- جستجو برای فرصتهای سرمایهگذاری جدید و خرید شرکتهای بهتر و سودده تر.
اگر شرکت «مادر مهربان» بتواند خوب فعالیت کند، بعد از مدتی علاوه بر اینکه صاحب شرکتهای شما، برادران و خواهرانتان است، میتواند با سودی که کسب می کند، به سراغ شرکت بچههای فامیل هم برود و رفته رفته بزرگ و بزرگتر شود.
با سامانه رسمیو میتوانید ببینید که شرکتهای مادر و زیر مجموعه یک شرکت کدام است و در تحقیقات بازاریابی خود این موارد را در نظر بگیرید.