«چی‌توز» طعم خوش لحظه‌ها با میمون موتورسوار!

«چی‌توز» طعم خوش لحظه‌ها با میمون موتورسوار!

فهرست مطالب

تقریباً همه پزشکان و متخصصان تغذیه بر مضر بودن تنقلات صنعتی اتفاق نظر دارند. چه تنقلات شیرین مانند کیک‌ها و چه تنقلات شور و چرب مانند چیپس و پفک، از لحاظ سلامت چندان مورد تأیید نیستند. ولی فروش این اقلام هیچ‌گاه کاهش نمی‌یابد و روز به روز به تبلیغات محیطی و تلویزیونی آن افزوده می‌شود. این موضوع تنها یک دلیل دارد: خوشمزگی! یکی از برندهای پرطرفدار تولید محصولاتی مانند چیپس و پفک «چی‌توز» است که تولیداتش را حدود دو دهه بعد از پفک نمکی «مینو» راهی بازار کرد، ولی توانست خود را به موفقیت آن برند باسابقه برساند. در این گزارش مسیر «چی‌توز» از گذشته تا امروز را مورد بررسی قرار می‌دهیم و داده‌های آن در سامانه «رسمیو» را مرور می‌کنیم. 

“یکی از رموز موفقیت چی‌توز، خلق شخصیت میمون موتورسوار است که به شکلی هوشمندانه با تبلیغات خلاقانه، به یاد ماندنی‌ترین برند در ذهن مصرف‌کنندگان ایرانی تبدیل شد.”

خوشمزه‌های جهان متحد شوید!

خوشمزه‌های جهان متحد شوید! پپسی و کوکاکولا

اواخر قرن نوزدهم در آمریکا، شرکت «پپسی»، بعد از شرکت «کوکاکولا» موفق به تولید محصولی شد که امروز در سرتاسر جهان محبوبیت عجیبی دارد؛ نوشابه.

نوشیدنی‌ای که شرکت «پپسی» در ابتدا آن را به عنوان دارویی برای درمان معده تولید کرد و بعد از گذشت چندین سال به شکل کنونی در آمد. در حال حاضر هم «پپسی» تنها رقیب «کوکاکولا» محسوب می‌شود و سایر تولیدکنندگان نوشابه حتی نتوانسته‌اند به آن نزدیک شوند. ورود «پپسی» به ایران از طریق شرکت نوشابه‌سازی «ساسان» و در سال ۱۳۳۱ انجام شد، اما «ساسان» در این کار انحصار نداشت و شرکت «نیسان شرق» نیز در سال ۱۳۳۷ در مشهد با هدف تولید نوشابه «پپسی» راه‌اندازی شد. شرکت «صنایع غذایی دینا» که امروز محصولات آن با برند «چی‌توز» به بازار عرضه می‌شود، در سال ۱۳۶۵ از دل «نیسان شرق» متولد شد. درست مانند اتفاقی که در آمریکا هم افتاد و شرکت «فریتو-لی» که اسنک‌های پرطرفداری با برندهای گوناگون از جمله «چی توس» تولید می‌کرد، با «پپسی» ادغام شد و با این کار شرکت چندملیتی «پپسی‌کو» به وجود آمد.

مهر مادر، بیسکوییت مادر!
مهر مادر، بیسکوییت مادر!

بیسکوییت مادر سال‌های سال و برای نسل‌های مختلف ایرانیان یادآور دوران کودکی و خاطرات شیرین آن است. سالم بودن این بیسکوییت در کنار نرم بودن آن، در دوره‌های مختلف طرفداران خاص خود را پیدا کرده است و باعث شده نه تنها کودکان، بلکه بزرگ‌سالان هم به آن علاقه‌مند شوند. بیسکوییت مادر را شرکت «ویتانا» تولید می‌کند؛ شرکتی که سابقه‌ای بسیار طولانی در صنایع غذایی دارد و نخستین شرکتی است که در ایران به شکل صنعتی بیسکوییت تولید کرده است. در این گزارش مروری بر تاریخچه شرکت «ویتانا»، بنیان‌گذار و مسیر رشد آن خواهیم داشت و نگاهی هم به داده‌های آن...

۸۶۱ محصول متنوع چی‌توز

هلدینگ «دینا» چندین زیرمجموعه مانند شرکت‌های «تهران دینا»، «اطلس دینا»، «دینا توس»، «ساسان»، «نیسان شرق»، «دینای شیراز»، «پارس گستر» و «آلومینیوم کاوه» دارد. این هلدینگ، یک مجموعه بسیار بزرگ در شرق ایران به حساب می‌آید. شرکت صنایع غذایی دینا، یکی از اصلی‌ترین بخش‌های این هلدینگ، در سال ۱۳۶۸ به طور جدی به عرصه تولید انواع میان وعده وارد شد. انواع اسنک و چیپس‌های تولیدشده در این شرکت با برندهای «چی‌توز»، «چی‌پف»، «چی‌پلت»، «نیک‌نک» و… به بازار عرضه می‌شود. در حال حاضر عبدالله کاظمی بیدختی رییس هیئت‌مدیره «دینا» ست و محمدمهدی صلاحی مقدم مدیرعاملی این شرکت را بر عهده دارد. «دینا» بیش از ۴۰ میلیارد تومان سرمایه ثبتی دارد. در مجموع ۸۶۱ محصول تولید می‌کند که البته شامل ملزومات و تجهیزات بسته‌بندی محصولات غذایی نیز می‌شود. «دینا» ۳۱۶ نوع چیپس، ۳۰۰ نوع اسنک و ۱۱۲ محصول از نوع غلات حجیم‌شده دارد . هم چنین ۳۳ نوع بادام‌زمینی، ۲۹ نوع شیرینی و ۱۵ نوع شکلات تولید می‌کند. همچنین کارخانه صنایع غذایی «دینا» در شهرک صنعتی توس واقع در حاشیه شهر مشهد قرار دارد. 

پول‌سازترین میمون ایران، میمون چی‌توز!

پول‌سازترین میمون ایران!
میمون «چی‌توز»

برخی معتقدند یکی از اصلی‌ترین دلایل موفقیت محصولات «دینا» در بازار، توجه کافی به تبلیغات و بازاریابی است. این شرکت در تبلیغ محصولات «چی‌توز» شخصیت میمون را خلق کرد که چنین استراتژی‌ای لااقل در زمان خودش (اوایل دهه ۷۰) و در ایران کاملاً نو و خلاقانه بود.

پیش از این شرکت «فریتو-لی» برای تبلیغ محصولاتش با برند «چی‌توس»، از یک شخصیت یوزپلنگ استفاده کرده بود . بنابراین، ایده «دینا» ابتکاری به حساب نمی‌آمد. اما، این ایده تقلیدی به شکلی موفق اجرا شد و حالا میمون «چی‌توز» برای اکثریت مردم شناخته‌شده است. موفقیت این کمپین وقتی آشکار می‌شود که به خاطر بیاوریم بسیاری از برندهای ایرانی برای تبلیغات یک شخصیت کارتونی خلق کردند، ولی نتوانستند به جایگاه قابل توجهی برسند. یکی دیگر از رموز «دینا»، توزیع مویرگی در تمام نقاط ایران است. این کار را یکی از شرکت‌های زیرمجموعه‌اش با عنوان «پخش اطلس دینا» بر عهده دارد. 

«ماموت» از تولید تریلر تا واردات خودروهای میلیاردی
«ماموت» از تولید تریلر تا واردات خودروهای میلیاردی

در دو سه دهه اخیر حتماً ماشین‌های سنگینی دیده‌اید که در لوگویی به شکل یک فیل که خرطومش را بالا گرفته مشترک بوده اند. این لوگوی شرکت ماموت است، که در تولید انواع تریلر و کامیون سابقه‌ای طولانی دارد و البته به مرور در زمینه‌های تجاری دیگری هم ورود کرد. در این گزارش به مرور داده‌های خانواده «فردوس» در «رسمیو» می‌پردازیم. خانواده‌ای که صاحب گروه صنعتی «ماموت» و یکی از خانواده‌های شاخص خودروسازی و واردات خودرو به ایران است. "ماموت با تولید اولین تریلرها در دهه ۶۰ آغاز کرد و امروز به یکی از تأثیرگذارترین شرکت‌های خودروسازی ایران تبدیل شده...

 

ملزومات تماشای فیلم!

شاید بتوان پفک را مشهورترین محصول «دینا» دانست. البته این شرکت نمی‌تواند نام پفک را روی محصولاتش درج کند. زیرا این نام متعلق به شرکت «مینو» است که برای نخستین بار از آن استفاده کرده است. «دینا» پفک‌هایش را اسنک می‌نامد و «چی‌توز» موتوری، حلقه‌ای، توپی، طلایی و کرانچی طرفداران زیادی دارند.

چیپس‌های «چی‌توز» سه نوع هستند:

1.چیپس‌های معمولی، با هشت طعم مختلف.

2. کِتِل‌چیپس، که کمی ضخیم‌تر است و سه طعم دارد .

3. سوپرچیپس، که نوع برش آن متفاوت است و در پنج طعم تولید می‌شود.

 

نتیجه گیری 

داستان موفقیت «چی‌توز» تنها به خوشمزگی محصولاتش ختم نمی‌شود، بلکه ترکیبی هوشمندانه از خلاقیت در بازاریابی و استراتژی‌های دقیق توزیع است. خلق شخصیت میمون موتورسوار، «چی‌توز» را به برندی فراتر از یک تنقلات ساده تبدیل کرد؛ برندی که در ذهن همه ما حک شده است. از طرفی، توزیع مویرگی گسترده این شرکت باعث شد محصولاتش به دورافتاده‌ترین نقاط ایران هم برسد. این موفقیت نشان داد که برای پیشرفت در بازار رقابتی، ثبت برند و حفاظت از نام تجاری امری حیاتی است.

سوالات متداول

شرکت صنایع غذایی دینا تولید کننده برند «چی‌توز» می‌باشد.
در حال حاضر عبدالله کاظمی بیدختی رییس هیئت‌مدیره «دینا» ست و محمدمهدی صلاحی مقدم مدیرعاملی این شرکت را بر عهده دارد.
«دینا» پفک‌هایش را اسنک می‌نامد و «چی‌توز» موتوری، حلقه‌ای، توپی، طلایی و کرانچی طرفداران زیادی دارند.
خلق شخصیت خلاقانه میمون موتورسوار در تبلیغات و استفاده از استراتژی توزیع مویرگی از دلایل موفقیت برند «چی‌توز» هستند.
[automatic_generate_schema_article]
مطالب مرتبط
برند یک‌ویک

برند یک‌ویک؛ از دشت مرغاب تا سفره‌های ایرانی

سامانه‌ی جامع انبارها

راهنمای کامل ثبت‌نام و بهره‌برداری از سامانه‌ جامع انبارها

برند ارج

ارج؛ روایت طلوع و غروب یک برند تاریخی

چه شرکت‌هایی معاف از مالیات هستند؟

چه شرکت‌هایی معاف از مالیات هستند؟

شیرین عسل

شیرین‌عسل؛ روایت شیرین سرزمین طعم‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *